Een impressie van de kermisvergadering van de Doornenburgse schutterij. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl)
Een impressie van de kermisvergadering van de Doornenburgse schutterij. (foto: www.schutterijdoornenburg.nl)

Schutters stemmen

over prijs Doornenburgse kermisborrel

DOORNENBURG - Van zaterdag 15 tot en met dinsdag 18 september viert Doornenburg kermis. Dit is niet zomaar een kermis, maar een feest dat diepgeworteld zit in deze dorpsgemeenschap. De kermis vindt gelijktijdig plaats met de schuttersfeesten van de Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen.

De Doornenburgse schutters zijn nog maar net bijgekomen van een schitterend Europees Schutterstreffen in het Limburgse Neer of de eerste kermisactiviteit dient zich al aan. Op zondag 2 september vindt de traditionele kermisvergadering plaats. Alle leden van de schutterij zijn hiervoor welkom. Tijdens deze vergadering wordt het kermisprogramma van dit jaar besproken. Ook worden zaken rondom de privacywetgeving en de Circulaire Wapens en Munitie 2018 behandeld. De penningmeester geeft vervolgens tekst en uitleg met betrekking tot de schutterskaartverkoop en de entreegelden. Aansluitend geeft hij een toelichting op de hoogte van de consumptieprijs van dit jaar. De aanhoudende droogte in Europa van de afgelopen zomer en de naderende Brexit kunnen mogelijk van invloed zijn hierop. Na zijn betoog kunnen de leden van de schutterij over de prijs van de kermisborrel hun stem laten gelden.

De kermisvergadering van Schutterij Gijsbrecht van Aemstel is op zondag 2 september en de aanvang is 11.00 uur. De locatie is het Schuttersgebouw. De agenda van de vergadering is te vinden op www.schutterijdoornenburg.nl.

VANNU. open 25+ toernooi

DOORNENBURG - In de week van 1 tot en met zondag 7 oktober wordt het jaarlijkse -door TC Doornenburg georganiseerde- VANNU. open tennistoernooi gespeeld.

Het herfsttoernooi in Doornenburg wordt georganiseerd voor heren-, dames- en gemengd dubbels. Het open toernooi is van oudsher bekend als 35-plus toernooi. Dit is alweer het derde jaar dat de leeftijdsgrens verlaagd is naar 25+, zodat ook jongere tennissers de gelegenheid krijgen om hun krachten te meten en de gezelligheid te proeven op het Vijzelpad in Doornenburg. De toernooileiding nodigt tennissers uit de regio uit om zich voor 16 september in te schrijven op www.toernooi.nl.