Afbeelding
Foto:

Groot feest van Tonneke en Piet Schrijver

HUISSEN - Volharding coryfeeën Tonneke Schrijver-Koekoek en Piet Schrijver vieren op 30 augustus hun 50-jarig (gouden) huwelijk. Volharding maar zeker ook de stamtafel, ook wel de derde helft genoemd, willen via deze weg de aandacht voor dit heugelijk feit vragen.

Deze rasmuzikanten, die sinds jaar en dag onmisbaar zijn voor Volharding, zo is Piet al 52 jaar lid waarvan ook vele jaren bestuurslid geweest van de Zandse harmonie. Maar ook het bestaan van blaaskapel De Bevelanders zou zonder Piet ondenkbaar zijn. Ook is Piet een van de mensen van het eerste uur van Egerländerkapel De Leemkulers. Vanaf het moment waarop Piet en Tonneke elkaar leerden kennen werd ook Tonneke geïnfecteerd door de muziekvirus, al speelde Tonneke niet onverdienstelijk accordeon en piano de blaasmuziek was voor haar nog een minder bekende muziekstijl.

Groot was voor beiden de verrassing dat de leden van het A-orkest destijds helemaal met de bus naar Laren NH waren getrokken om Tonneke en Piet een serenade te brengen op hun bruiloftsfeest. Zo werd Tonneke steeds meer betrokken bij Volharding en toen Piet een keer opmerkte dat Tonneke toch nooit een blaasinstrument zou kunnen leren, en dat moet je niet aan Tonneke zeggen, ging ze op les op een altsaxofoon en duurde het niet lang en zat ze mee te blazen in het A-orkest van Volharding.

Inmiddels speelt Tonneke al weer 26 jaar bij Volharding waarvan de laatste jaren op fagot. Daarnaast heeft zij bij dweilorkest De Dreugtrommels gespeeld. Momenteel speelt zij ook bij het Seniorenorkest in Nijmegen. Ook stond Tonneke aan de wieg van het blaasorkest Knert, dat later is overgegaan in Torkest.

Het bestuur en leden van muziekvereniging Volharding en in het bijzonder de leden aan de stamtafel wensen deze twee warme en sympathieke mensen nog vele jaren gezondheid en huwelijksgeluk toe samen met hun kinderen en kleinkinderen. Een andere hobby van Piet is horoscoop bestuderen. Wij zijn er van overtuigd dat in de horoscoop voor dit bruidspaar te lezen valt dat ze nog een gelukkig leven voor zich hebben.