Samen trainen voor de Swim in Nijmegen. (foto: Miranda )
Samen trainen voor de Swim in Nijmegen. (foto: Miranda ) Miranda

Samen over de streep

voor de Swim in Nijmegen

BEMMEL - De Bemmelse Antura Magendans en Miranda van den Brink zijn al dertig jaar vriendinnen. In die dertig jaar hebben ze lief en leed gedeeld. Lief en leed delen ze ook in hun voorbereiding op Swim to fight Cancer. Op zondag 9 september zwemmen deelnemers een afstand van ruim 1500 meter in de Spiegelwaal en proberen vooraf zoveel mogelijk donaties op te halen voor onderzoek naar kanker.

Miranda en Antura willen een succes maken van hun deelname aan dit bijzondere evenement. Zij weten als geen ander hoe diep kanker ingrijpt in je leven. Miranda: “Vijf jaar geleden voelde ik een knobbeltje in mijn borst. Het bleek borstkanker te zijn. Ik kreeg de diagnose een paar dagen na mijn vijfendertigste verjaardag. Het hele pretpakket heb ik gekregen: operatie, chemo, bestraling en hormoonkuur. Je pakt het allemaal aan. Mijn kinderen waren toen nog hartstikke jong. Je doet alles om beter te worden.” Kort daarna wordt vastgesteld dat ze uitzaaiingen heeft in haar botten. Een enorme slag.

Voor de nu vierenvijftigjarige Antura duurt het ziekteproces al meer dan tien jaar. Antura: “In 2008 kreeg ik vulvakanker. In ben nu schoon maar kamp nog steeds met de gevolgen. Vulvakanker, baarmoederhalskanker en eierstokkanker zijn zo’n nare ziektes dat ik een dringende oproep doe: laat die twaalfjarige meisjes vaccineren. Laat ze niet doormaken wat ik heb doorgemaakt want echt dat wil je je dochter besparen.”

Lees het hele verhaal van Miranda en Antura op https://nijmegen.swimtofightcancer.nl.