Zingen bij Jubilate Gendt

GENDT - Hebt u er wel eens aan gedacht om te gaan zingen in een koor? Twijfel dan niet langer en kom op dinsdag 4 september om 20.00 uur naar De Leemhof in Gendt.

Gemengd koor Jubilate begint dan aan een nieuw seizoen en met de nieuwe dirigent Marcus de Haard. In alle stemgroepen, sopraan, alt, tenor en bas, zijn aspirant-zangers welkom. "U zult zich gauw thuisvoelen bij een gezellig koor en een enthousiaste dirigent. Kom vrijblijvend meedoen en u zult ervaren: Samen zingen is inspanning en ontspanning tegelijk!"

Start cursus

linedancing

HUISSEN - Donderdagmiddag 6 september van 14.00 tot 16.00 uur is in sporthal De Brink Huissen (balletzaal) de start van de linedancingcursus.

Kom even langs en maak even kennis. Meer info: 06 11135373 / 026 3251390 / 06 49700404 / 026 3252527.

Symposium Energie Transitie Glastuinbouw Gelderland

HUISSEN - Op 5 september zal er een symposium plaatsvinden met als thema 'Energietranisitie van de Glastuinbouw in Gelderland'. De organisatie ligt in handen van Nextgarden, Greenport Gelderland en Greenport Arnhem-Nijmegen, en zal worden gehouden bij Certilas in Huissen.

De sprekers zullen in gaan op de kansen die er liggen om te komen tot een klimaat neutrale tuinbouw. Maar ook hoe de tuinbouwsector zelf een actieve rol kan krijgen in de energietransitie. Wat kan een ondernemer zelf oppakken om dit te bewerkstelligen. NEXTgarden laat graag zien hoe ondernemers en overheid intensief samenwerken binnen een Glastuinbouwpact. Door de krachten te bundelen, kunnen we de energietransitie in de praktijk beter vormgeven.

Tussen 14.30 en 17.00 uur wordt er de gelegenheid geboden één of meerdere innovatieve tuinbouwbedrijven in de Bommelerwaard en Lingewaard te bezoeken. Men kan zich laten inspireren door de innovaties die nu al bij tuinbouwbedrijven worden toegepast. De locaties zijn terug te vinden op de website www.nextgarden.nl. "Wilt u deelnemen aan één of meerdere excursies, dan kunt u zich aanmelden via r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl of gselman@projectenltonoord.nl."

Om 19.00 uur wordt het symposium geopend met Marjan Minnesma van Urgenda en Peter Drenth, gedeputeerde van provincie Gelderland, verantwoordelijk voor onder andere tuinbouw en energietransitie. Aansluitend zullen er andere sprekers in gaan op het onderwerp, en de uitdagingen hoe te komen tot een klimaat-neutrale tuinbouw. Voor meer informatie over het symposium kan men kijken op de website van Nextgarden www.nextgarden.nl. Voor vragen over het symposium en aanmelden kan men contact opnemen via nextgarden@lingewaard.nl