Afbeelding
Foto:

Pheidippides Loper

Waarom loop ik hard

HUISSEN - Waarom loop ik hard. Niet omdat ik sneller van a naar b wil komen, nee want dan pak ik de (elektrische) fiets of de auto. Ik loop hard omdat ik dat een fijne sport vind.

Eerst had ik er geen zin in, maar een buurman haalde me over om te gaan oefenen voor de eerste Bridge to Bridge loop. Hij had in boeken gelezen dat, als je goed wilde worden in hardlopen, je nooit drie dagen achter elkaar moest gaan hardlopen, maar ook nooit drie dagen achter elkaar niet hardlopen.

Het was voorjaar en we pakten het schema voortvarend op. Tijdens ons rondje van drie kilometer bespraken we van alles. Al lopende losten we alle problemen op. Aan het eind zag de wereld er een stuk beter uit. We spraken af voor een volgende ronde en gingen naar huis. We hielden elkaar aan het schema.

Eerst renden we 500 meter, om dan toch maar even hijgend en puffend te wandelen. Na enkele dagen renden we een half rondje, om weer wat later een heel rondje aan te kunnen. Toen werd het tijd om meer kilometers te maken. De B to B-loop waar we ons op richtten was 10 kilometer.

Toen het startschot viel waren we er klaar voor. De massastart was toen gangbaar dus voelden we ons en beetje onder de voet gelopen door een stel fanatici die er echt een wedstrijd van gingen maken. Wij kwamen een uurtje later over de finish om onze welverdiende medaille in ontvangst te nemen. Wat waren we trots.