Handen uit de mouw (foto: Wim Woudt )
Handen uit de mouw (foto: Wim Woudt )

Altijd in de weer bij Van Eimeren

HUISSEN - Het is velen opgevallen, dat er behoorlijk wat bedrijvigheid is in het wierige stadje Huissen. Winkelpanden worden weer betrokken en soms is er een soort stoelendans.

Al bijna twintig jaar heeft de Huissense Elsternaar Henk van Eimeren een vaste plek en in die periode is hij zelf onderdeel van het meubilair geworden. Van klassieke fotografie in het digitale tijdperk gestapt en menig pakketje wordt via zijn zaak afgeleverd of opgehaald. Dat leidt tot extra slijtage aan bijvoorbeeld de vloer en daarom komt zijn zaak in een nieuw jasje. Met de hitte van de afgelopen periode ging het jasje uit en deed Henk ook zelf de armen uit de mouwen.

Henk is ook voorzitter van de Winkeliersvereniging en met verve vertolkt hij de belangen. Binnen de gemeenschap voelt hij zich thuis. Soms verwondert hij zich over plannen in het centrum; daarbij gaat het dan ook om communicatie en de lange duur voordat een ei gelegd wordt.

De lokatie van het Odion - de muziektent op de Markt - was wat hem betreft lang een discussiepunt. Nu de kogel door de kerk is hoopt hij dat het snel gerealiseerd gaat worden, want dan houdt de uitwisseling van meningen op. Zeker is dat Henk van alle markten thuis is en er zelf ook weer in een nieuw jasje tegenaan gaat. Zijn deur staat bijna altijd open.