Feestende schutters na droge periode (foto: Corrienne Huisman)
Feestende schutters na droge periode (foto: Corrienne Huisman)

Dorst lessen tijdens Gendtse Kermis

GENDT - Er komt een einde aan het vochttekort, smakkende monden en droge kelen in Gendt. Vanaf zaterdag 25 augustus tot en met dinsdag 28 augustus zullen mensen met schuttersbloed hun vocht aanvullen tijdens de Gendtse Kermis oftewel de Schuttersfeesten.

De extreem hete zomer heeft afgelopen weken ook in Gendt gezorgd voor een enorme droogte. Eind augustus zal het vocht weer aardig aangevuld worden in de schutterstent tijdens de Gendtse Kermis. Organisator Sint-"Sebastianus vindt het belangrijk dat mensen elkaar ontmoeten, feesten en goed in gesprek kunnen blijven tijdens deze prachtige dagen. Dit gaat allemaal samen met een goede vochtbalans. "Kom een schutterskaart halen op dinsdag 21 en donderdag 23 augustus bij Providentia tussen 19.00 tot 21.00 uur. Deze schutterskaart biedt je liefst zes maal entree."

SWL: Open Eetcafés Lingewaard

LINGEWAARD - De komende periode organiseert SWL weer Open Eetcafés in Lingewaard.

Je kunt terecht bij het volgende eetcafé om gezellig samen een vorkje te prikken:

Dinsdag 21 augustus - 17.30u - SWL, Cuperstraat 9, Bemmel;

Woensdag 22 augustus - 17.30u – RKHVV, Blauwenburcht 1, Huissen


Voor vier euro kunnen inwoners van Lingewaard aanschuiven voor een lekkere maaltijd (inclusief koffie na afloop) die geheel bereid wordt door vrijwilligers. De zaal gaat om 17 uur open. Iedereen die mee wil eten kan zich telefonisch aanmelden van maandag - donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur via het SWL Meldpunt: 088 2552555. Inschrijvingen buiten deze tijden, via voicemail of via mail worden niet geaccepteerd. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen wordt aangeraden om op tijd te bellen. Mocht het volgeboekt zijn, dan kun je je aanmelden voor de week er op.

Het maandmenu staat op www.swlingewaard.nl onder 'ParticipatiePunten'. Klik daar op het juiste ParticipatiePunt om het bijbehorende Eetcafé te zien.