Pluktuin Pluk! (foto: Marion van Hesteren)
Pluktuin Pluk! (foto: Marion van Hesteren)

Pluktuin Pluk! gaat voor Kika

HAALDEREN - Op een fantastisch plekje, onder aan de dijk in Haalderen, heeft Marion van Hesteren sinds vier jaar een prachtige bloemenpluktuin vol éénjarige bloemen `Pluktuin Pluk!´ Je kunt hier je eigen boeket plukken en samenstellen.

Er is een ruime keuze aan éénjarige bloemen en meer dan 150 soorten dahlia’s. De Pluktuin vormt een kleurrijk geheel waar iedere bloemenliefhebber volop van geniet. Er is ook een gezellig zomerterrasje waar je onder het genot van een kopje koffie of thee een fraai zicht hebt op de bloemen en mooie omgeving. Marion is begonnen met de pluktuin omdat ze een grote natuurliefhebber is en andere mensen mee wil laten genieten van de natuur in haar tuin. Om dit doel te bereiken zijn alle bloemen onbespoten, zoveel mogelijk biologisch geteeld en is bijna alles gebouwd met hergebruikte materialen. Een extraatje dit jaar is de pop-up showroom van Woodstock Wonen. Woodstock Wonen levert prachtige antieke, vintage, brocante, industriële en oud design meubelen.

De komende twee zaterdagen worden in verband met de vakantieperiode extra activiteiten georganiseerd.

Zaterdag 11 augustus is er een Bloemen-Brocantedag met extra veel brocante.

En op zaterdag 18 augustus is er een KiKa actiedag. Marion wil een steentje bijdragen aan het mooie initiatief van Hanny Leensen. Hanny gaat in november de marathon van New York lopen met als doel zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker (zie www.runforkikamarathon.nl/hanny-leensen). Marion zal van elke bos bloemen die op die dag verkocht wordt, twee euro doneren.