Gezocht: nieuwe leden

LINGEWAARD - Gezocht: nieuwe leden, Vreemde opening is dit: “gezocht: nieuwe leden”. Het is veel meer dan dit: oude leden zijn ook van harte welkom!

Vrouwen zijn niet welkom, simpel omdat de naam van ons koor Lingewaards Mannenkoor is. Hoe eenvoudig kan het zijn? En koor betekent een groep mensen, in dit geval mannen, die hun monden en kelen gebruiken om prachtige 4-stemmige klanken te laten horen. En dat het mooi klinkt, daar zorgt onze dirigent, Arno Vree wel voor. Met straffe, doch rechtvaardige hand leidt hij het koor naar grote hoogten. Ook zijn 'Vreedige Uitspraken' worden erg gewaardeerd. Een beetje Cruijffiaans, maar dan veel beter!

Natuurlijk denk je: maar ik kan helemaal niet zingen. Maar zo zijn de meesten van ons begonnen en hoor nu toch eens welk een zuiver gekweel er uit voort komt. Het repertoire, vraag je je af? Goede vraag. We zingen evergreens (zo voelen we ons ook: evergreens: eeuwig jong). Door te zingen vergroot je je longinhoud en blijf je langer op de benen. Maar ook schuwen we Kerstliederen niet (erg handig bij Huissen bij Kaarslicht), maar ook Leonard Cohen met Halleluja, gaan we niet uit de weg.

Je talenkennis wordt vergroot, niet onbelangrijk. Kortom, er zijn alleen maar voordelen, Ons enige probleem is om jou uit die luie stoel en achter die TV vandaan te trekken. Doe het nu, bel 06 53966931, dan kun je al per 21 augustus lekker meezingen.