Sint-Sebastianus Gendt EST Peine 2015 (foto: PR Sint-Sebastianus Gendt)
Sint-Sebastianus Gendt EST Peine 2015 (foto: PR Sint-Sebastianus Gendt)

Sebastianus naar Europees Schuttersfeest

GENDT - Het weekend van 17, 18 en 19 augustus gaat de hele vereniging van Sint-Sebastianus uit Gendt naar het Europees Schutterstreffen (EST) in Leudal. Alle schutters uit heel Europa komen in Limburg bij elkaar.

Naast de duizenden senioren schutters is Jong Sint Sebastianus in Europa de enige jeugdschutterij dat zelfstandig als korps marcheert. Schutterijen en schuttersgilden uit onder andere Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Polen komen bijeen. Op vrijdagavond zullen de schutters van Sint-Sebastianus en Jong Sint-Sebastianus vertrekken naar Buggenum. Hier hebben zij de accommodatie waar ze dit hele weekend zullen verblijven.

De zaterdag staat centraal voor het Europees koningschieten en jeugdkoning(in) schieten. Zodra de nieuwe koning en jeugdkoning(in) bekend zijn zullen zij gehuldigd worden. Sint-Sebastianus zal deze dag een muzikale inkleding geven met onder andere haar show en prachtige vendelkunsten. In de avonduren zal het feest nog flink doorgaan in het Leudal. Op zondag is er een heilige mis, ter ere van de nieuwe koning en jeugdkoning(in).

Later op de dag is er een rondgang in het Leudal waar alle schutters uit Europa aan deelnemen. Naar verwachting zitten Jong Sint-Sebastianus en Sint-Sebastianus uit Gendt bij de laatste groep, omdat zij dicht in de buurt wonen en snel thuis kunnen zijn. “Dan zijn wij een mooie hekkensluiter van dit prachtige weekend”, vertelt Rick Basten.