Rabobank clubactie

Zonnebloem Gendt

GENDT - "Wat waren wij als Zonnebloem Gendt blij verrast met de stemmen die wij hebben gekregen bij de Rabobank club actie. Wij willen een ieder die op ons heeft gestemd hartelijk danken. Met dit geld kunnen we nog meer organiseren in ons jubileumjaar."

"Mede daarvoor loopt er sinds 1 juli nog een actie. Bij de Coop Gendt kunt u uw lege flessen inleveren en het bonnetje doneren aan de Zonnebloem. Deze actie duurt tot 1 oktober. Nog even wat anders, de meeste mensen zullen de Zonnebloem ook zeker kennen via de Zonnebloemboot. Deze bootreis is voor een ieder die fysiek beperkt is een prachtige ervaring. Bent u geïnteresseerd en zou u wel wat informatie willen ontvangen hoe dit dan in zijn werk gaat dan kunt altijd contact opnemen met onze afdeling via secretariaat Zonnebloem Gendt, 0481 425258."

Zonnebloem high tea

HUISSEN - Wat hebben we het weer naar onze zin gehad. Twee grandioze middagen met een geweldig verzorgde Huissense Zonnebloem high tea.

"Op 4 en 5 juli waren we te gast bij de Albero Zorggroep te Angeren. Onze huisband Eigereid speelde de sterren weer van de hemel, al waren ze met het blote oog niet te zien doordat de zon zo genadeloos scheen. Heet weer was het buiten en binnen steeg het ook snel tot een kookpunt. omdat alle deelnemers zo enthousiast waren dat de vonken er vanaf spatten. Alles werd geblust met een grote hoeveelheid drank en daar werden heerlijke hapjes bij gegeten.

Na zoveel jaren blijft dit toch een van onze topdagen. Dank was er aan Zorggroep Albero, alle deelnemers, gasten en vrijwilligers en natuurlijk Eigereid.

Landelijke Open Imkerijdagen

BETUWE - In het weekend van 14 en 15 juli stellen Betuwse imkers hun bijenstal weer open voor publiek.

Iedereen kan er kennismaken met het werk van de imker en zien hoe honing wordt geoogst. Op www.bijenhouders.nl staat meer informatie over de activiteiten van de deelnemende imkers. Op zaterdag is een ieder welkom op: Caetshage 1, Culemborg van 10.30 tot 14.00 uur; Rijnbandijk 30, Maurik van 10.00 tot 16.00 uur; Aalsdijk 10, Asch van 10.00 tot 16.00 uur.

Op zondag op: Nieuwe Tielseweg 1A, Tiel van 10.00 tot 16.00 uur; Vogelenzangseweg 21, Lienden van 10.00 tot 16.00 uur; Aalsdijk 10, Asch van 10.00 tot 16.00 uur.

De Landelijke Open Imkerijdag wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse BijenhoudersVereniging in Wageningen: www.bijenhouders.nl.