Varen, varen! (Foto: Jaap Stienstra)
Varen, varen! (Foto: Jaap Stienstra) Foto: Jaap Stienstra

Sasa over de Linge en de Veluwe

ANGEREN - Op 12 juni was de jaarlijkse bustocht van Sasa. Er was erg veel belangstelling, 65 deelnemers konden met de bus mee die daarmee helemaal vol was.

De tocht ging naar Leerdam waar men aan boord ging van een rondvaartboot van Rederij Leerdam. De koffie en het gebak stond al klaar en terwijl het gezelschap daarvan genoot voer de boot over de Linge. Wat een ander uitzicht op de omgeving is dat, als je het vanaf het water bekijkt.

Na anderhalf uur was het tijd om weer in de bus te stappen die via binnendoor routes naar de Harskamp reed. In het restaurant werd een driegangenmaaltijd geserveerd, die met smaak werd gegeten. Het extra borreltje dat Sasa daarna aanbood werd niet afgeslagen. De reis ging verder over de Veluwe. De aanwezige boswachter gaf veel uitleg over de dieren, hun leefgewoonten en eigenaardigheden. Bij Paleis Het Loo kwam men de Angerse schaapskudde van Ronald Wijlhuizen tegen. Die zorgt daar dat de vegetatie op peil blijft. Uiteindelijk kwam de bus weer aan bij het Dorpshuis en ging men tevreden naar huis.