Cabo Finisterra: het 'einde van de wereld'
Cabo Finisterra: het 'einde van de wereld' Foto:

Vakantie wereld zonder eind

HUISSEN - ‘Kon het maar altijd zo blijven. Wat is dit genieten’. Die bergen, die zonsondergang, een goed glas op een avondterras. Kon vakantie maar altijd duren. Maar vakantie duurt maar even (‘gelukkig’ zegt de een, ‘helaas’ de ander).

Vakantie is net als zo veel andere dingen in ons leven tijdelijk. Maar door jezelf de tijd te gunnen echt even alles los te laten, zijn er soms geweldige momenten van rust, ontspanning, samen-zijn, natuur, die langer doorduren dan het moment zelf. Het tijdelijke heeft een blijvende waarde.

Geloven doe je ook niet de hele dag, 24/7. Er zijn momenten die zich vullen met een geluksgevoel, met kracht, met meer dan het gewone. Op vakantie beleef je dezelfde dingen soms anders, zeg je het opeens met andere woorden. In Engelse kerkdiensten worden de gebeden niet afgesloten met de woorden ‘tot in de eeuwen der eeuwen / tot in alle eeuwigheid’ , maar : ‘world without end. Amen’.
Wat we hier met de viering afsluiten krijgt daardoor iets blijvends, eindeloos. Mooi als we zo de zomertijd mogen ervaren, of je nu ver weg gaat of dichtbij huis blijft. Momenten die blijvend zijn, van leven en liefde zonder einde (Matthijs Glastra, Protestantse gemeente Huissen)

Kerkdienst Protestantse gemeente Huissen

Zondag 15 juli 10.00 uur. Voorganger ds. Matthijs Glastra. Op vrijdagmiddag is de kerk open van 14 – 16 uur. U kunt vrijblijvend binnenlopen voor stilte, een gesprek en/of iets te drinken.