Opening Kersenfeest Gendt 2018 (foto: De Berichten)
Opening Kersenfeest Gendt 2018 (foto: De Berichten) Foto: De Berichten

Weet de thuiswonende oudere Gendtenaar De Berichten wel te vinden?

De Berichten 5 jaar op internet

GENDT - De Berichten is er voor het welzijn van de ouderen. Zij wil de senioren in Gendt en omgeving zoveel mogelijk op de hoogte houden van het lokale dorpsleven. Zij doet dit middels video’s. Deze kunnen de bewoners van Sint-Jozef Gendt op verschillende plaatsen in huis zien. De thuiswonende ouderen kunnen de video’s bekijken via de website van RijnWaal Zorggroep.

Het kabinet wil graag dat ouderen langer thuis blijven wonen. Het aantal 75-plussers die alleen wonen stijgt enorm. CBS verwacht, ‘Tussen 1971 en 2015 is deze groep bijna 4,7 keer zo groot geworden, zodat er nu ruim een half miljoen alleenstaande 75-plussers zijn. Naar 2052 stijgt deze groep door tot bijna 1,3 miljoen personen.

Dit kabinetsbeleid was voor De Berichten de aanleiding om de door hun gemaakte video’s op internet te plaatsen. Onder ouderen is het internet gebruik sterk toegenomen. Hoeveel ouderen communiceren via Facebook met kinderen en kleinkinderen vandaag de dag? Onder 65- tot 75-jarigen is het tablet- en smartphonebezit ruim verdubbeld. Het bezit van smartphones nam tussen 2012 en 2016 toe van 24 naar 65 procent. De smart TV is ook zo’n nieuwe ontwikkeling. Met zo’n TV kun je YouTube kijken op je eigen TV.

Wilt u graag op de hoogte blijven van gebeurtenissen in uw omgeving, zoals bijvoorbeeld de opening van het kersenfeest, kijk dan op de website van RijnWaal Zorggroep, www.rijnwaal.nl ,op de pagina ‘RijnWaal in beeld’. Ook kun je oudere video’s zien in het archief op YouTube, De Berichten Gendt.