Amnesty Lingewaard zoekt vrijwilligers

Amnesty Lingewaard zoekt vrijwilligers

LINGEWAARD - Amnesty heeft al heel lang een werkgroep in Lingewaard. Paul Wouters, voorzitter van deze groep, vertelt wat de werkgroep doet en waarom dat werk zo belangrijk is.

"Wie Amnesty zegt, zegt mensenrechten. Een belangrijk deel van ons werk bestaat uit het inzamelen van handtekeningen voor petities. Op die manier helpen we mee om mensen vrij te krijgen die overal in de wereld gevangen zitten vanwege hun opvattingen, hun levensovertuiging, geloof of seksuele geaardheid. Dit werk doet de groep samen met een aantal flexwerkers. Als je kijkt naar allerlei recente ontwikkelingen, zie je dat dit werk, jammer genoeg, alleen maar noodzakelijker wordt.

Op een aantal scholen in Lingewaard verzorgen we gastlessen over Amnesty. Heel belangrijk om kinderen te laten nadenken over mensenrechten. Enkele tientallen vrijwilligers sturen daarnaast een paar keer per jaar voorgedrukte steunbrieven naar politieke gevangenen en protestbrieven naar regeringen van de landen waar die gevangen zitten. Tenslotte zamelen we geld in voor het werk van Amnesty International.

Wij kunnen versterking gebruiken! Dat geldt zowel voor de werkgroep als voor mensen die een paar uur willen helpen bij een van onze activiteiten. Je bent van harte welkom. Je bent hard nodig! Ook jongeren. Heb je zin om samen met andere enthousiaste mensen je in te zetten voor mensenrechten, neem dan contact op met Paul Wouters, 026 3257986."