Delegatie wandelaars uit Putten bij ceremonie Massagraf (foto: Wim Woudt,)
Delegatie wandelaars uit Putten bij ceremonie Massagraf (foto: Wim Woudt,) Foto: Wim Woudt, de foto is vrij van rechten

Warmte rondom Exodustocht

BETUWE - Op zaterdag 30 juni vond de achtste Exoduswandeltocht plaats. Vanaf 6.00 uur waren de eerste lange afstandlopers al onderweg. Hiermee werd door de marsleiding succesvol ingespeeld op de verwachte hoge temperaturen.

Op de rustposten onderweg kwamen de wandelaars dus ook vaak eerder door. De Heuvel draaide op volle toeren, evenals het Dijkmagazijn in Elden, de Golfboer bij de Praets en de Korenmaat. Positief was ook het groeiend aantal kinderen dat kennismaakte via (groot)ouders met de 5 of 10 kilometer. Huissen-Centrum was een en al vertier. Vanaf het podium weerklonk passende muziek over de markt. Ook bij Big Fish gaven de doedelzakspelers hun sfeervolle geluid ten gehore.

In de ochtend was weer de ceremonie bij het Ere-Massagraf. Diverse organisaties legden er bloemstukken. Bijzonder was de legging door het Exoduscomité en de Royal British Legion van zowel de Marigold als de Poppy.

In de avond werd weer duidelijk dat de Exodustocht een stabiele factor is in wandelland: de tocht telde meer dan 1500 wandelaars die van heinde en verre kwamen. Er zijn mooie impressies gemaakt. "We zijn blij met alle steun en warmte van de wandelaars op deze zonnige dag. Kijk hiervoor op www.exodustocht.nl."