'Haal de wereld in huis'

REGIO - Thomas uit Brazilië zoekt een gastgezin in Gelderland. Op 25 augustus is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 17-jarige Thomas komt naar Nederland met uitwisselingsorganisatie Travel Active en hij is ingedeeld in de provincie Gelderland. We zijn daarom op zoek naar een gastgezin dat het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

Thomas stelt zich voor: "Mijn naam is Thomas en ik ben 17 jaar. Ik kom uit Brazilië en woon daar in een dorp in de staat São Paulo samen met mijn vader Hans en mijn moeder Zulmira. Mijn vader is Nederlands en ik heb ook familie in Nederland wonen. Hierdoor heb ik al een beetje van de Nederlandse cultuur tijdens mijn opvoeding meegekregen. Ik weet dus al dat er veel aardappelen worden gegeten en gelukkig hou ik daar ook erg van! Ook ben ik er al aan gewend om veel te fietsen, want ik fiets nu al overal heen. Nu zal ik ook iets meer over mijzelf vertellen. Ik ben dol op sport, om te doen en ernaar te kijken! Vooral voetbal en basketbal doe ik graag en om naar te kijken vind ik Formule 1 ook erg cool."

Bent u geschikt als gastgezin? Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regio-coördinator van Travel Active.

Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Wilt u Thomas, of een andere internationale student, een thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team van Travel Active: 020 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org of via de regio-coördinator Gelderland: Angela van Leuveren, 06 22480106.

Op de website https://www.travelactive.nl/high-school-holland staat meer informatie over het worden van gastgezin en stellen onze internationale studenten zich voor!