Afbeelding
Foto:

Realisatie hondenpoepvrije buurt in Angeren

ANGEREN - Gemeente Lingewaard ontvangt als eerste in Nederland een innovatieve en duurzame hondenpoepoplossing in Angeren.

De gemeente Lingewaard denkt serieus na en staat open voor ideeën om hondenpoepoverlast terug te dringen. Dat blijkt met het Exhit hondentoilet dat aan de Kampsestraat ter hoogte van nummer 19 in Angeren als proef wordt geïntroduceerd.

Het nieuwe hondentoilet is simpelweg gezegd een ronde schijf met een hekwerk er om heen. Honden kunnen op de ronde schijf hun behoefte doen. Uitwerpselen worden afgevoerd op het riool dankzij regenwater en zonne-energie. Duurzamer kan het niet. Een simpele oplossing met briljante techniek.

Hondenbezitters worden hiermee een mooie duurzame oplossing geboden. De hondenbezitter hoeft nooit meer een warme hondendrol op te ruimen. "Alleen met die gedachte al, ga ik er mee aan de slag", zeggen enthousiaste passanten. Mensen die zich storen aan hondenpoepoverlast kunnen hondenbezitters aanspreken en wijzen op het nieuwe alternatief. De inwoners zijn weer aan zet. En zo zien we het allemaal graag!

Martijn Top (gedragscoach voor hond en baasje): "Aan deze hondenpoepoplossing werk ik graag mee. Daarom heb ik met de fabrikant filmpjes opgezet. Het bekijken van de filmpjes heeft als resultaat dat je nooit meer hondenpoep hoeft op te ruimen, bovendien leer je je hond ook beter kennen."

Heb je een hond en wil je weten hoe het werkt? Het hondentoilet is nu klaar voor gebruik. Na de zomervakantie vindt de officiële ingebruikname plaats door de gemeente Lingewaard. Ook start dan een ludieke waardebonactie om hondenbezitters te enthousiasmeren voor het gebruik van het hondentoilet. Meer informatie hierover volgt.

Gedragscoach Martijn Top is alvast de komende zaterdagen 7 en 14 juli van 09:30 - 13:00 aanwezig bij het hondentoilet voor vragen en handige tips. Iedereen is welkom! Op hondentoilet.nl/tips staan filmpjes en veelgestelde vragen.