Met trots presenteren de kinderen hun kunstwerken tijdens de expositie
Met trots presenteren de kinderen hun kunstwerken tijdens de expositie Foto:

Kunstenaars in wording tijdens kunstproject Expositie Zonnekinderen.

LINGEWAARD - De afgelopen maand hebben de kinderen van Kinderopvang Zonnekinderen op BSO De Superster in Zevenaar en BSO De Wolkenwereld in Bemmel iedere week gewerkt aan verschillende kunstprojecten onder leiding van Cultuurcoach Mariëlle.

Maandag 25 en dinsdag 26 juni vond de eerste Expositie Zonnekinderen plaats op beide locaties. Dit kunstproject vond plaats op vier maandagen en vier dinsdagen, de kinderen konden zich hiervoor opgeven bij cultuurcoach Mariëlle. In de eerste week stond boetseren centraal, en volgenden de kinderen een workshop bij Ans Stronkman. De mooiste kunstwerken kwamen tot leven zoals uilen, huisjes, olifanten, bakjes en meer. De week erna maakten de kinderen kennis met de schilderkunsten van Keith Haring. De Cultuurcoach en collega Tessa vertelden over de schilder en zijn werk waarna de kinderen zelf een schilderij mochten maken. Velen lieten zich inspireren door de schilderijen van Keith Haring, anderen gingen geheel in hun eigen stijl aan het schilderen. Ook hierbij weer prachtige kunst!

De derde week gingen de kinderen aan de gang met telefoon-, digitale en spiegelreflexcamera’s. Ze leerden fotograferen vanuit kikkerperspectief en vogelperspectief en gingen daarna in en om de BSO’s helemaal los met de camera’s. De laatste bijeenkomst werden de afgedrukte foto’s versierd met verschillende materialen en hebben de kinderen een heuse Expositie opgesteld op hun BSO.

Ouders en kinderen konden in dit mini-museum alle gemaakte werken bewonderen en dat gebeurde! Een geslaagde eerste editie van ‘Expositie Zonnekinderen’!