Jon, Liz en Twan (foto: Sander Baas)
Jon, Liz en Twan (foto: Sander Baas)

Deelname De Ward Nationaal Kampioenschap

BEMMEL - Drie zwemmers van zwemvereniging De Ward hebben verdienstelijk deelgenomen aan de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen Lange Baan in Eindhoven. Zijn kwamen in totaal op negen afstanden in actie.

Liz Veltman kwam uit op liefst zes afstanden. Op de 50m vrije slag eindigde zij als tiende en verbeterde haar persoonlijk record op deze afstand met een halve seconde. Op de 100m vrije slag zwom zij naar een zesde plek met een persoonlijke verbetering van één seconde. Op de 200m vrije slag eindigde zij op de dertiende plaats. Het uitkomen op de 400m vrije slag betekende weer een tiende plek in de eindklassering. Op de 50m vlinderslag eindigde zij knap als vierde van Nederland en verbeterde ook hier haar persoonlijke beste tijd. Tenslotte eindigde zij op de 400m wisselslag zesde en verbeterde op deze afstand zowel ondertussen haar tijd op de 100m vlinderslag als de eindtijd op de 400m wisselslag met liefst zeventien seconden.

Jon de Wit kwam op zijn beurt uit op twee afstanden. Op de 100m rugslag eindigde hij als negentiende en op de 200m rugslag tikte hij uiteindelijk als 22e in de eindrangschikking aan. Tenslotte kwam ook Twan van Engen uit op de 200m rugslag. Op deze afstand eindigde hij als achttiende.