Tim en Pieter zoeken een mentor

REGIO - Tim zit niet zo goed in zijn vel. Opletten in de les lukt niet zo goed. Vooral bij rekenen vindt Tim dit lastig. Tim krijgt regelmatig wat extra werk van de meester mee naar huis om daar samen met papa of mama de rekenstof nog eens extra door te nemen, maar papa en mama zijn druk met hun eigen problemen.

De vader en moeder van Tim maken veel ruzie en gaan scheiden. Het zou voor Tim fijn zijn als er iemand is, bij wie hij zijn verhaal kwijt kan en hem kan helpen met rekenen.

Pieter zit in de brugklas en dit gaan moeizaam. Dit komt doordat hij ADHD heeft en zich moeilijk kan concentreren. Een proefwerk goed plannen, Engelse woordjes leren, vrienden maken in de klas is lastig voor hem en hij zou graag een maatje willen die daarbij kan helpen.

Zo iemand is een mentor van School’s Cool. Een mentor die kwetsbare kinderen wekelijks ondersteunt op het sociaal- emotionele en cognitieve vlak. De afgelopen tijd zijn er veel kinderen als Tim en Pieter aangemeld bij School’s Cool Lingewaard. We gunnen al deze kinderen een betrokken mentor.

Lijkt het u wat om een kwetsbaar kind als Tim of Pieter te ondersteunen als mentor van School’s Cool Lingewaard? We nodigen u graag uit voor een gesprek. U kunt telefonisch contact opnemen: 06 39213585. Of mail: info@schoolscoollingewaard.nl. (Deze casus is verzonnen, maar geeft wel een reëel beeld van de kwetsbaarheid van kinderen en hun gezinnen).