Vader Ronald en zoon Mats Grotenbreg: opmerkelijk en succesvol, maar eenmalig trainersduo. (foto: GelderseVoetbal.nl/privé-archief Ronald Grotenbreg)
Vader Ronald en zoon Mats Grotenbreg: opmerkelijk en succesvol, maar eenmalig trainersduo. (foto: GelderseVoetbal.nl/privé-archief Ronald Grotenbreg) Foto:

GVA geen derde klasse; Bemmel wel eerste klasse

Grotenbregs gedeelde smart

Ook via een 'cadeaufinale' kon GVA niet promoveren naar de derde klasse . VIOS bleek donderdagavond met 2-1 te sterk voor de Doornenburgers. Interimtrainer Ronald Grotenbreg was op vakantie, zoon/assistent Mats was even hoofdverantwoordelijk. Vlak ervoor nog wel goed nieuws, want Grotenbregs nieuwe club Bemmel blijft toch eersteklasser.

Tekst: Hans Schmeinck

Vader en zoon Grotenbreg stonden sinds eind vorig jaar aan het roer bij GVA, omdat hoofdtrainer Harold Gierman wegens privéredenen was afgehaakt. Met de club uit Doornenburg gooide het opmerkelijke trainersduo hoge ogen in de vierde klasse F. Uiteindelijk eindige GVA als tweede achter het tamelijk ongenaakbare Arnhemse Boys. Maar juist de kampioen werd in Doornenburg in een knotsgekke pot verslagen: 7-5! Ook de monsterzeges op EDS (12-0) en Elistha (8-0) zijn onvergetelijk.

Vol goede moed ging GVA de nacompetitie om promotie naar de derde klasse in. Voor een passend slot van het geweldige seizoen onder de interimtrainers Grotenbreg. Én om de nare smaak van het toetje van vorig jaar -thuis met 4-1 winnen van MvR en uit met 5-1 verliezen en alsnog promotie mislopen- weg te spoelen.

De eerste twee rondes smaakten zoet; thuis op De Vijzel werd SCE werd met 1-0 verslagen en bij OSC (van ex-GVA-trainer Manfred van den Broek) werd in een thriller gewonnen, met tien man: 4-6.

Eenmalig

In de finale met DVOL zou het dan eindelijk gaan gebeuren. Maar vorige week zondag werd het toetje al behoorlijk bitter. In de laatste seconde van de verlenging in Lent werd in overtal een gelijkspel toegestaan. Via penalty's promoveerde DVOL. En niet GVA. En alras hoorde hij dat zijn nieuwe club Bemmel gedegradeerd was naar de tweede klasse. Dubbel in mineur ging Ronald Grotenbreg met eega op vakantie.

Al was er nog een herkansing voor GVA, middels een cadeaufinale. Vanwege het afhaken van Sportclub Enschede in de derde klasse. Zoon Mats kreeg donderdagavond de hoofdverantwoordelijkheid voor die match. Maar in het Achterhoekse Beltrum ging het –ondanks de aanwijzingen op afstand van pa via Whatsapp- tegen VIOS mis: 2-1 verlies. Bijzonder jammer dat GVA zichzelf niet heeft beloond voor een fantastisch seizoen.

Gezien het potentieel kunnen de Doornenburgers volgend seizoen voor de titel gaan. Maar wel zonder de 'Grotenbregjes'. Pa Ronald gaat naar Bemmel, dat toch in de eerste klasse blijft (zie kader), maar zonder zoonlief. ,,Mats wordt daar geen assistent van mij, dit was eenmalig.'' Mats' contract bij TOP Oss is beëindigd maar hij kijkt als profvoetballer naarstig uit naar een nieuwe betaald voetbalclub. Door pa en GVA is hij nu in ieder geval wel behept met het trainersvirus.

Mazzel: Bemmel toch 1e klasse

Bemmel verloor vorige week zondag thuis de beslissingswedstrijd van WAVV uit Wageningen: 1-2. Ofwel: degradatie naar de tweede klasse. Daags erna kwam er echter een plek vrij in de eerste klasse, want het gedegradeerde Achilles'29 uit Groesbeek stroomt in de beloftencompetitie voor betaald voetbalclubs in. Mazzel voor Bemmel én nieuwe trainer Ronald Grotenbreg. Zijn doel voor komend seizoen: 'Ontwikkeling, passie en plezier'. Waarvan akte.