Dames Thetis overtuigend bekerkampioen

LINGEWAARD - Op 23 juni heeft dames 1 op overtuigende wijze revanche genomen op de verloren bekerfinale van vorig jaar. De dames van Thetis wonnen met een 16-6 eindstand.

In de eerste periode wisten de dames zes keer het goal te raken! Binnen de eerste minuut hadden de dames de stand al op 2-0 weten te zetten, Celine Rutten en Aukje Schamp maakte deze doelpunten. Anouk Welbers, Linsey Coeleman en Maaike Milder maakte de andere doelpunten.

Na afloop van de wedstrijd gaven de scheidsrechters toe na de eerste periode in het voordeel van de dames uit Kampen te hebben gefloten om er meer een echte wedstrijd van te maken. In de tweede periode wisten de dames nog tweemaal het doel te vinden. Jessy Wissing maakte een zeer mooie taterbal (schot met een stuit op het water).

Vrijwel alle dames hebben doelpunten gemaakt in deze wedstrijd. Het damesteam van Thetis is dan ook een goed en evenwichtig team dat voor elkaar wil werken. Met nog twee doelpunten van Celine Rutten in de vierde periode is de beker gewonnen. Nadat de dames in 2016-2017 kampioen werden in de tweede klasse werden zij dit jaar tweede in de eerste klasse. Deze fraaie stand is beloond met een promotie naar de bond. De dames hebben hierbij de pech ingedeeld te zijn in de regio Noord. Dit betekent dat de dames naar Groningen, Sneek, Vriezenveen en Losser moeten. Om deze wedstrijden te kunnen spelen en het vervoer te kunnen organiseren zijn de dames nog opzoek naar sponsoren. Wanneer ondernemers mogelijkheden zien de dames hierin te ondersteunen zijn er vele sponsormogelijkheden. Voor informatie kan er contact opgenomen worden met: Sanne Cobussen 06 51362372.