Bloemlegging bij het massagraf (foto: Wim Woudt)
Bloemlegging bij het massagraf (foto: Wim Woudt) wim woudt

Exodustocht kent ook ceremonieel moment

HUISSEN - Op zaterdag 30 juni vindt de Exodustocht weer plaats. De sfeer rondom die wandeltocht is luchtig te noemen. Immers men herdenkt ook de terugkomst van de toenmalige evacuees in de periode 1945. De oorlog was achter de rug en men moest er weer flink tegen aan: wederopbouw was het toverwoord.

Nooit zullen de vele doden worden vergeten die in de Betuwe vielen ten gevolge van die ellende. Om die reden is er bij het Massagraf in Huissen om 9.30 uur een korte ceremonie.

Om 9.30 uur verzamelen deelnemers aan de wandeltocht en vertegenwoordigers van diverse organisaties zich bij het Massagraf in het Gedenkpark Huissen Stad. 'Vrijheid kun je delen' is het thema. Er zullen bloemstukken worden gelegd en er zal stil worden gestaan bij de offers die de bevolking moest brengen. Om 10.00 uur is de ceremonie afgelopen.

Ondersteuning zal er weer zijn van de doedelzakspelers, die altijd garant staan voor een speciale warme sfeer. Iedereen is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn; zowel bezoekers als wandelaars. Meerr informatie staat op www.exodustocht.nl.

Bloemlegging bij het massagraf (foto: Wim Woudt)