Afbeelding
Foto:

Doekoe-actie voor gymlessen en sportdagen

Coop Bemmel reikt cheques uit aan basisscholen

BEMMEL - Vier basisscholen uit Bemmel hebben een cheque van Coop Bemmel in ontvangst genomen. De scholen mogen het geldbedrag besteden aan sport- en spelmaterialen, die in te zetten zijn tijdens de gymles of sportdag.

De basisscholen ontvingen de cheque in het kader van de Doekoe-actie die Coop Supermarkten samen met de Johan Cruyff Foundation, Unilever en Arla organiseerde. Voor basisschool Pius X is het grootste bedrag bij elkaar gespaard, liefst 284.60 euro. Basisschool Donatushof (276.07 euro), De Regenboog (263.22 euro) en De Borgwal (261.51 euro) eindigden op een mooie tweede, derde en vierde plaats.

Debby Doekbrijder, vers verantwoordelijke Coop Bemmel, reikte de cheques uit: "Met de Doekoe-actie laten we zien dat je samen 't verschil maakt. Samen met onze klanten tonen we onze betrokkenheid bij de basisscholen in de buurt. Zo stimuleren we de jeugd om meer te bewegen. We wensen alle scholen én kinderen heel veel plezier met de nieuwe sport- en spelmaterialen."

Klanten van de ruim 260 Coop-winkels in Nederland hebben de afgelopen vijf weken gespaard voor sport- en spelmaterialen voor 767 basisscholen. Klanten ontvingen bij aankoop van actieproducten Doekoe-munten, die zij konden doneren aan deelnemende scholen in de buurt. Hoe meer munten, hoe hoger het bedrag dat de scholen nu aan sport- en spelmaterialen kunnen besteden. In totaal stellen Coop en haar partners ruim 200.000 euro beschikbaar voor de Doekoe-actie. Meer informatie staat op www.coop.nl/doekoe.