Afbeelding
Foto:

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2017. Weer een succesvol jaar voor ons. We hebben veel optredens gehad.Zo hebben we voor het eerst in ons (zelfstandig) bestaan een duo concert gegeven met harmonie UDI. We hebben deelgenomen aan het Wasbe/fringe festival in Utrecht. Dit optreden was bij de stadhuisbrug. We hebben het bijna de hele tijd droog gehouden, maar op het laatst was het haasje-rep-je opruimen en wegwezen. In Zevenaar speelden we tijdens het Drie Oeverfestival. In september zijn we naar Austerlitz in Utrecht gegaan en hebben daar een eerste prijs gewonnen met ons optreden. Ook dit jaar zijn we weer twee keer present geweest tijdens de Warme Winteravonden in het dierenpark van Amersfoort.

Dit jaar hebben we veel energie gestoken in het voorbereiden van ons jubileum jaar. Een speciale jubileumcommissie heeft veel mogelijkheden en onmogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk is het programma voor 2018 helemaal rondgekomen. Er is besloten dat we een nieuw cd gaan maken, die in het jubileumjaar gepresenteerd zal worden. De opnames zijn in november geweest. Verder is de planning dat we beginnen met een nieuwjaars receptie. Een brunchconcert gaan geven, Extra aandacht voor ons kapellenfestival (eerste lustrum), Een groots opgezette jubileumjaarconcert. Een uitwisseling naar Reelsen (Duitsland) met de hele kapel met onze partners. Als eindgebeuren een Eindejaarsconcert samen met het koor Meander in de de theaterkerk.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur, gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur. Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur; kosten 7,50 euro Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).