Slapback Johnny – één van de vele bands tijdens Back to the Music
Slapback Johnny – één van de vele bands tijdens Back to the Music Foto:

Back to the Music!

HUISSEN - Aanstaande zondag 1 juli is het weer tijd voor Back to the Music, een muziekfestijn met voor iedereen wat wils. De Huissense horeca biedt van 14.00 tot 20.00 uur muzikaal amusement aan op liefst negen podia verspreid door het centrum.

Dit muzikale lint begint of eindigt… -ligt eraan waar je Huissen binnenkomt- bij café 't Huessenaartje met Rock 'N' Ronnie, twee artiesten die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de vijftiger jaren rock & roll. Verderop bij Big Fish brengt Reflexion de hoogtepunten uit de popgeschiedenis tot leven! Door naar de Markt op het gezamenlijke podium van restaurants De Betuwe, DaClaudio en CaféNr5: Coverband Tulsa Time. Deze band laat Rock, Blues, Soul, Funk en Disco-klassiekers uit diverse decennia herbeleven, terwijl aan de overkant bij Ccafé De Dijk lekkere vetkuivenrock-'n-roll van Slapback Johnny en een geweldig optreden van JW klinkt.

Terug de Vierakkerstraat in, bij Bar Lekker en Het Moment, speelt Showband Clubsoda! swingende seventies soul, dampende funk, vrolijke eighties en actuele Top 40.
De cafés Borrelzz en De Kater delen een podium, waarop Gewoon Lensen en Whatever de stemming erin brengen. Voor De Buitenpoort staan drie bands; MILO, de band van de uit Huissen afkomstige singer-songwriter Milo Groenhuijsen. Zij zorgen voor de muzikale aftrap. New Sensation neemt het stokje over met een reeks van pop- en rockhits uit vier decennia. De afsluiter is Flashback, dé liveband uit Huissen. Lekker swingen en meezingen op onvergetelijke hits uit vooral de 60's en 70's.

Eén podium verderop wordt een heel ander genre ten gehore gebracht door zeemanskoor Schip Ahoy. Ruim zestig zeebonken brengen liederen van vroeger en nu gepassioneerd over de bühne bij café De Gouden Engel. Ze delen het podium met 3XNIX, die zorgen voor een hoop gezelligheid met hun Nederlandse en Duitse meezinghits. De middag wordt bij De Gouden Engel gestart met nieuw talent: Het akoestisch duo To Be Us. Zij spelen pop en rockmuziek, zowel oud als nieuw.
Het muzikale lint eindigt bij Beide Zussen op het terras met 2nd-Opinion! Een akoestische coverband, die bestaande liedjes een andere draai geeft, veelal 'luisterliedjes' met een rock/pop en blues invloed.

Back to the Music, daar moet je bij zijn! Om te feesten, maar ook om te shoppen, eten & drinken en genieten. Maar bovenal om nieuwe herinneringen te maken!