Muziekvereniging Volharding (foto: Henk Sluiter)
Muziekvereniging Volharding (foto: Henk Sluiter) Foto: Henk Sluiter

Volharding geeft afsluitconcert

in het Zandse kerkgebouw

HUISSEN - Muziekvereniging Volharding uit Huissen gaat het seizoen 2017/2018 op een andere wijze afsluiten dan te doen gebruikelijk. Op zondagmorgen 1 juli vanaf 11.00 uur vindt dit gratis concert plaats.

Andere jaren vond de afsluiting bij een tuinder op het erf of op het plein bij het Zandse Gemeenschapshuis plaats. Nu wordt gekozen voor een concert in het Zandse kerkgebouw. Het biedt voor de bezoekers dan tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met de resultaten tot nu toe van de verbouwing die er aan de gang is. Het concert wordt gegeven door de beide slagwerkgroepen en het A-orkest. Het A-orkest heeft een aantal mooie concertwerken op het programma staan, terwijl er ook ruimte is voor een aantal populaire melodieën. Sinds een paar weken is het orkest weer aangevuld met drie jonge leerlingen die er duidelijk veel zin in hebben. De beide slagwerkgroepen zullen met een gevarieerde hoeveelheid melodische slagwerkinstrumenten een gedeelte van het concert invullen.

Vrijwilligers

Een zestal vrijwilligers van Volharding is al geruime tijd superactief met het verbouwen en opknappen van het kerkgebouw aan de Van Wijkstraat. Een moderne toiletgroep wordt gerealiseerd. Die van de dames is bijna klaar. Het rouwcentrum is al gereed. Een multifunctionele ruimte is klaar en een tweede vergelijkbare ruimte zit in de afrondingsfase. Vóór de afgelopen winter waren de nieuwe verwarmingselementen al aangebracht. Men laat het gebouw zelf zoveel mogelijk het karakter behouden.

Meer info over de vereniging staat op www.volhardinghuissen.nl of te verkrijgen via 026 3253174.