Willem wordt toegejuicht door 'zijn' lopers (foto: Pheidippides lid)
Willem wordt toegejuicht door 'zijn' lopers (foto: Pheidippides lid) Foto: Pheidippides lid

Pheidippides zwaait Willem uit

LINGEWAARD - Op 7 juni nam Pheidippides afscheid van trainer Willem de Vos, die 18 jaar lang trainingen verzorgde voor de club.

Willem bracht professionele trainerservaring mee die hij ook in zijn werk inzette voor patiënten van het ziekenhuis in Wolfheze. Willem ‘was’ en ‘is’ hardlopen en in de hardloopwereld een bekend figuur. Zelf was hij regelmatig medeorganisator van loopevenementen. Een voorbeeld daarvan is de Hoge Veluweloop. Naast de wekelijkse trainingen was Willem altijd ‘in’ voor extra activiteiten en menigeen binnen de club bewaart mooie herinneringen aan loopweekenden op onder meer Schiermonnikoog en in Egmond. Het toewerken naar loopevenementen als de 7 Heuvelenloop of een halve of hele marathon verweefde hij met het gemak van een echte professional in zijn trainingen.

Op 7 juni verzorgde Willem zijn laatste training. Een bijzondere training waarbij menig oud-lid, soms van ver, speciaal voor deze gelegenheid terug kwam. Na meerdere keren door een haag van wavende leden te hebben gelopen werd Willem toegesproken door Ton L’Herminez. Ton liep al die jaren bij Willem. Gezamenlijk legden ze vele duizenden kilometers hardlopend af. Tot slot bedankte voorzitter Bert Carpay Willem voor zijn jarenlange bijzondere inzet voor Pheidippides. Uit beide toespraken bleek de waardering die gedurende 18 jaar ontstond. Het was heel bijzonder. Bij een afsluitende borrel bleef het nog lang gezellig, mede door het heerlijke warme weer.

Wil je werken aan je conditie in een gezellige ongedwongen sfeer? Meld je aan bij Pheidippides op www.pheidippides.club!