In het midden Ben Huibers en Theo Lamers (foto: Frank Streng)
In het midden Ben Huibers en Theo Lamers (foto: Frank Streng) Foto: Frank Streng

Schutters van Op de Korrel

behalen vier Nederlandse titels

BEMMEL - Tijdens het gehouden NK Luchtwapens Opgelegd hebben schutters van Op de Korrel vier titels veroverd. Bij het onderdeel Luchtpistool won Theo Lamers goud en bij het onderdeel Luchtgeweer troefde Ben Huibers al zijn concurrenten af en pakte de titel. Dit was voor Theo overigens de prolongatie van zijn titel van verleden jaar.

Daarnaast werden ook de titels bij de teams behaald. Dat gebeurde bij Luchtpistool door Theo Lamers, Koos Janssen en Chris de Graaf, terwijl de gebroeders Ben en Johan Huibers samen met Alphons Stens dit deden bij het Luchtgeweer. Zeker mag daarbij niet onvermeld blijven de tweede plaats, die werd behaald door jeugdschutter Elianne Haas bij het onderdeel Luchtgeweer Junioren C Opgelegd.

De titelstrijd begon voor alle disciplines met een serie van 40 schoten. De beste acht schutters per onderdeel plaatsten zich vervolgens voor de grote finale, waar overigens weer vanaf nul werd begonnen. Na de voorronde van het Luchtpistool was het al duidelijk dat Theo op 'ramkoers' lag hetgeen hij vervolgens in de finale al snel liet merken. Niemand kwam nog in zijn buurt. Ook Koos niet want die werd uiteindelijk met zes punten verschil tweede.

Ook bij het Luchtgeweer werd op dezelfde wijze naar de finale toegewerkt. Alleen was hier de spanning een stuk groter. Aanvankelijk leek Carel van Driel uit Rotterdam hoge ogen te gooien, maar na het zestiende schot verloor hij de aansluiting. Ben Huibers was ondertussen met een goede reeks bezig en nam na het 20e schot de leiding om die niet meer af te staan. Jack Zeegers uit Belfeld werd tweede voor Albert Leijser uit Huissen.