Sint-Sebastianus en Anjeractie

GENDT - Vanaf zondag 27 mei tot en met zaterdag 2 juni collecteren leden van Sint-Sebastianus voor de jaarlijkse Anjeractie in Gendt. Met het opgehaalde geld kan de vereniging weer investeren in nieuwe materialen. Het aanschaffen van nieuwe slagwerk voor Jong Sint-Sebastianus is onder andere een doel.

Sint-Sebastianus uit Gendt is een vereniging die actief is in de gemeenschap. Recent heeft de vereniging nog het 10-jarig feest van Jong Sint-Sebastianus gevierd, waarbij allerlei leuke activiteiten te doen waren voor jeugd met een rondgang door het dorp en in de middag vendel- en showpresentaties. Ook organiseert de vereniging elke vier jaar het Kersenfeest in Gendt. In 2017 was dit nog een succes met het thema 'Vrienden van Sebastianus Live'.

Op 27 mei verzorgt ze een kleurrijk feest in Gendt, waarbij iedereen welkom is. Schutterijen en schuttersgilden uit de omgeving Rijk van Nijmegen en de Betuwe komen deze dag feest vieren samen met de inwoners van Gendt en Lingewaard. "Naast al deze leuke evenementen moeten we onze club ook fris houden en vernieuwend blijven. Dit kan dankzij de Anjeractie van het Prins Bernard Cultuurfonds. Als vernieuwing willen we graag voor de slagwerkers van Jong Sint-Sebastianus nieuw instrumentarium aanschaffen. Uw bijdrage aan de Anjeractie kan dit mede mogelijk maken. Doneer daarom in de collectebus in de week van de Anjeractie van 27 mei tot en met 2 juni."