Harrie Reuling vangt een grote snoek in 2017 HSV De Flipper Angeren. (foto: Frans Willemsen)
Harrie Reuling vangt een grote snoek in 2017 HSV De Flipper Angeren. (foto: Frans Willemsen) Foto: Frans Willemsen

Traditionele viswedstrijd al 60 jaar tussen drie rivierdorpen

PANNERDEN - In de jaren na de oorlog werden er vele verenigingen en clubjes opgericht. De armoedige tijd van honger en kwel moest snel worden achter gelaten. Het duurde zeker nog vijf tot tien jaar voordat Nederland weer wat dragelijker werd.

Acht jaar na de bevrijding in 1953 laat de Hengelsport Vereniging De Rietvoorn Pannerden zich Koninklijk registreren. Daarna werden met buurtverenigingen zoals Lotus Vulgaris Doornenburg en Flipper Angeren een onderlinge wedstrijd georganiseerd. Deze viswedstrijd groeide uit tot een jaarlijks vis-evenement van deze verenigingen.

De afkorting DAP geeft aan: Doornenburg, Angeren, en Pannerden. Het is zeker dan ook historisch: reeds zestig jaar elk jaar in de maand juni onderling gezamenlijk vissen. Het ene jaar in Angeren of Doornenburg. Dit jaar is HSV De Rietvoorn Pannerden de organisator van dit toch wel spannend spektakel, zoals deze wedstrijd benoemd mag worden.

Mart Verhoeven (Lotus Vulgaris), Theo Willemsen (Flipper Angeren), en de geroutineerde visser van HSV De Rietvoorn Pannerden Roland Cornelissen hebben gezamenlijk met hun vele wedstrijden de wijzers van de weegschaal vaak tot een maximum het gevangen gewicht laten registreren. Hierbij kan en mag men dan spreken van kilo’s: 14 tot 15 per persoon tijdens de vier wedstrijduurtjes, die hier voor staan.

9 juni is het weer zover: dan zal in Pannerden zowel op de Kribben als op de Strek in het Pannerdens kanaal worden gevist. Loten is vanaf 07.30 uur tot 08.00 uur in clubhuis De Oude Waal Piet Groenen Schoolstraat 6 Pannerden. De wedstrijd is van 09.00 tot 13.00 uur.