AED in Kinkelenburglaan

in Bemmel

BEMMEL - In het appartement Singelstein aan de Kinkelenburglaan hangt sinds kort een AED, die beschikbaar is om ingezet te worden bij een reanimatie in de omgeving.

Het initiatief tot plaatsen van deze AED is genomen door de bewoners van Residentie Singelstein en is gefinancierd met bijdrages van de Vereniging van Eigenaren en enkele buurtbewoners. De AED hangt in het appartementencomplex.
Met een AED in de buurt wordt de kans op succes bij een reanimatie flink vergroot. Zonder AED is een reanimatie (compressies en beademing) slechts en gedurende relatief korte tijd levensverlengend; een AED is levensreddend. Hoe eerder je erbij bent en optreedt, hoe groter de kans van slagen.
Tevens heeft een aantal (buurt)bewoners onlangs met goed gevolg een reanimatiecursus gedaan bij de Stichting Qualitative Resuscitation by Students (Taskforce QRS) in Nijmegen. Zij zijn nu gecertificeerd.
Is reanimatie noodzakelijk, dan wordt door de meldkamer een berichtje gestuurd naar de hulpverleners, die zich hebben aangemeld bij het oproepnetwerk van HartslagNu met instructies om de AED op te halen.