Stichting Senioren Actief Bemmel (SAB) beweegt!

Ouderengym: bewegen,

ontmoeten, gezelligheid

BEMMEL - Voor 65-plussers is blijven bewegen ontzettend belangrijk! Voor veel ouderen geldt, dat naarmate de leeftijd toeneemt, men te maken krijgt met lichamelijke problemen. Bewegen en alledaagse handelingen worden lastiger om uit te voeren met als gevolg veel beperkingen.

Bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid. Daarom is er elke donderdagmiddag om 14:00 uur Ouderengym onder leiding van Jessie Bakker. "Een keer een proefles meedoen is geen probleem. Ga met iemand mee of neem iemand mee. Je bent welkom."


Naast bewegingsactiviteiten kunt u binnen Ouderengym ook algemene voorlichting verwachten over gezondheid en veiligheid. Een ander aspect is gezelligheid. Om deze reden wordt er gekozen voor bewegen in groepsverband en is er eens in de maand een koffiemoment voor of na het bewegen. De activiteiten worden aangepast aan het individuele niveau van de deelnemers:?zowel oefeningen op als naast de stoel. Voor iedereen is het mogelijk om op zijn of haar niveau te bewegen. Op deze manier wordt ?geprobeerd om ouderen langer zelfstandig en zelfredzaam te kunnen laten zijn. Twijfel niet en kom gerust eens binnen lopen.

Voor (meer) informatie kan men bellen, (bij voorkeur tussen 16.00 en 18.00 uur) met cursuscoördinatoren Senioren Actief Bemmel SAB: Willemien Hermsen 0481 463555, José van Rossum 0481 461856, Sijan Boeder 0481 465812.