Afbeelding
Foto:

Thetis goes bond!

LINGEWAARD - De dames van Thetis hebben een ongelooflijke prestatie neergezet. Vorig seizoen zijn ze kampioen geworden en gepromoveerd naar de eerste klasse district. Zonder veel verwachtingen gingen de dames in deze nieuwe competitie van start. Van begin af aan ging het verrassend goed. Uiteindelijk zijn ze als tweede geƫindigd, een onverwacht maar uitstekend resultaat!


Afgelopen zondag was de club in rep en roer. De competitieleider had een mail gestuurd en gebeld met de vraag of dames 1 van Thetis zou willen promoveren. Er moest dezelfde dag beslist worden. Deze competitieleider is tevens scheidsrechter en afgelopen seizoen heeft hij een wedstrijd van de dames gefloten. Hij zag potentie. Bovendien had de ploeg twee keer van de kampioen gewonnen. Dit tezamen was voldoende reden voor een promotie naar de bond. Dit is Thetis nog nooit eerder gelukt. De dames zullen hun wedstrijden nu door heel Nederland moeten gaan spelen.

De wedstrijden op bondsniveau gaan in september van start. Nu is Thetis D1 nog in de race voor de winst van de beker. Ze staan al in de halve finale. Als ze de wedstrijd tegen De Veene uit Almelo eind mei winnen (en die kans is heel groot), staan ze in de finale op zaterdag 23 juni.