Afbeelding
Foto:

Jubileum De Leemkuulers

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2012. Dit jaar is een goed jaar voor ons geweest. We hebben veel optredens gehad en dus geld ontvangen. De gemeentelijke subsidie is nog niet verlaagd, dit gebeurt pas volgend jaar. We hebben ook een grote donatie gekregen van de Bemmel-Haalderen stichting. Hiervan hebben we een verrijdbaar mengpaneel kunnen aanschaffen. Niet meer sjouwen, maar rijden met de installatie.

Voor het eerst hebben we ons jaarconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen kunnen geven. Wat een verademing met voorheen. Bijna alles is daar mogelijk, een mooie zaal en vriendelijk personeel. De publieke belangstelling heeft niet geleden onder deze verhuizing.

Dit jaar hebben we veel opgetreden in verzorgings- en bejaardentehuizen, zoals De DrieGasthuizen in Arnhem, Liduina Bemmel, Woongemeenschap Velp, Hoge Hof in Herveld, Lingehof Bemmel en Jan Hovingflat Arnhem. Ook zijn we present geweest tijdens Huissen bij Kaarslicht en bij Winterfestijn in Elst. Tevens hebben we de kerstmarkt in Wageningen opgeluisterd.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten vijf euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur; kosten 7,50 euro. Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).