Foto: Team 2
Foto: Team 2

Kunststuk Bemmel in Limburg

BEMMEL - Na een 3-1 achterstand leek Bemmel 1 gisteren af te stevenen op een nederlaag in Beek (Limburg). Maar de Bemmelse tennissers wonnen alle dubbelwedstrijden en wonnen alsnog met 3-5. Alleen Lonneke Muhlhaus zegevierde in haar enkelwedstrijd. Na een stroef begin, pakte ze wel de tweede en derde set.


Jill Jansen, Joost Geurts en Luuk Kool verloren allen in twee sets. In de damesdubbel zetten Jill Jansen en Hilde ten Wolde de comeback in gang. Ze verloren de eerste set, wonnen het tweede bedrijf en zegevierden overtuigend in de supertiebreak. Joost Geurts en Luuk Kool volgden het voorbeeld en pakten de supertiebreak ook overtuigend binnen.
Ook de laatste twee mixwedstrijden waren een prooi voor Bemmel: Hilde ten Wolde en Luuk Kool overklasten de Limburgse tegenstanders. Lonneke Muhlhaus zette haar goede enkelwedstrijd door en won aan de zijde van Joost Geurts in de supertiebreak. Door de overwinning doet Bemmel goede zaken in de strijd om handhaving in de tweede klasse. Zondag 13 mei speelt Bemmel thuis tegen Roermond.

Bemmel 2 aan kop
In Bemmel won het tweede team het duel tegen nummer 3 Groenendaal uit Tiel: 5-3. Karen Rombouts liet geen spaan heel van haar tegenstandster: 6-1 6-0. Lisa van Hoogstraten had meer moeite, maar won ook haar damesenkel. Marc van Hoogstraten en Boy van Barneveld verloren allebei hun enkelwedstrijd en zo was de stand weer gelijk.
Julia Danen en Lisa van Hoogstraten zetten Bemmel weer op voorsprong na winst in de damesdubbel. Marc van Hoogstraten en Boy van Barneveld kwamen net tekort in de supertiebreak, waardoor de laatste mixwedstrijden de beslissing brachten.Zowel Karen Rombouts met Marc van Hoogstraten als Julia Danen met Boy van Barneveld stapten na twee sets als winnaars van de baan. Door de 5-3 uitslag en de 5-3 nederlaag van concurrent Bastion tegen Veenendaal staat Bemmel aan kop in de derde klasse. Donderdag 10 mei spelen ze de inhaalwedstrijd tegen Veenendaal (2-4 voorsprong) en zondag 13 mei speelt Bemmel thuis tegen concurrent Bastion Baselaar.

Bemmel 3 gelijkspel
In de thuiswedstrijd tegen Spitsbergen uit Veenendaal keek Bemmel snel tegen een achterstand aan. Zowel Hannah van der Goes als Laura Wieringa verloren hun enkelwedstrijd. Lode en Simon Dams trokken de stand gelijk door beiden te winnen in hun enkelwedstrijd.
Vervolgens verloren zowel Hannah van der Goes met Laura Wieringa en Lode Dams met Bjorn Peters de dames- en herendubbel. Dit betekende een 2-4 achterstand. De Bemmelse equipe vocht zich echter terug en met een goede eindsprint zetten ze 4-4 als eindstand op het bord. Lode Dams en Famke Wijers wonnen eenvoudig hun mixwedstrijd en Simon Dams en Laura Wieringa volgden het goede voorbeeld.
Bemmel 3 blijft op de zevende plek in vierde klasse. De afstand tot een veilige zesde plaats is minimaal. Zondag 13 mei speelt Bemmel uit tegen Meijenhagen in De Bilt.