Afbeelding
Foto:

25 cursisten slagen voor basiscursus Wijn

GENDT - In de maanden maart en april heeft WijnZinnig Gendt als eerste in Lingewaard de basiscursus wijn volgens de normering van SDEN-1 aangeboden.

Binnen korte tijd zaten twee georganiseerde cursussen van twee avonden volledig vol gereserveerd. Register-vinoloog Arno Kooke uit Bemmel was tijdens deze avonden verantwoordelijk voor de presentatie, theoretisch overbrengen van kennis en de cursisten voorbereiden op het examen dat aan het einde van les 2 afgenomen zou worden.

Een bijzondere aanvulling was de aanwezigheid van Sommelier/Wijn-Spijs Specialist Guido Lenting van WijnZinnig Gendt. Door zijn kennis en praktische ervaring werden de cursisten ook meegenomen in het combineren van wijn met gerechten. Een unieke combinatie van heren met veel kennis.

Tijdens de twee avondendurende cursus werden de deelnemers basiskennis van wijn bijgebracht. Het productieproces, de belangrijkste druivenrassen voor zowel witte- als rode wijnen en de bekendste wijngebieden van de wereld werden toegelicht.

Uiteraard mocht het proeven van in totaal veertien wijnen niet ontbreken en daarbij ging het vooral om het omschrijven van de aroma's die men herkende. Een erg lastig onderdeel, maar bij de tweede avond zag je bij iedereen een duidelijke vorm van proefnotities ontstaan en werden de aroma's wat makkelijker en beter herkend.

Aan het einde van de tweede avond werd tevens het officiƫle examen afgelegd voor het WijnVignet van de Wijnacademie. Alle deelnemers zijn met succes geslaagd!

"Binnenkort zullen we met nieuwe data komen voor wederom de basiscursus wijn. Begin 2019 zal vervolgens ook de cursus voor gevorderden op de agenda komen. Voor meer informatie over de mogelijke data kunt u contact opnemen met WijnZinnig Gendt. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en like onze Facebook pagina."

WijnZinnig Gendt, Dorpstraat 34, Gendt; www.wijnzinnig.eu.