Oproep deelnemers training

'Omgaan met hoog sensitiviteit'

LINGEWAARD - De Gemeente Lingewaard subsidieert twaalf trainingsplaatsen ter preventie van uitval (op het werk of als mantelzorger) voor hoog sensitieve personen.

Hoog sensitiviteit is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ongeveer 20 procent van de bevolking is hoog sensitief. Het is een erfelijke eigenschap, die evenveel voorkomt onder mannen als vrouwen. Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. \

Deze training bestaat uit twee delen en vindt plaats op 17 en 24 augustus van 10.00 tot 12.30 uur in Bemmel. "Wanneer je behoefte hebt aan training en advies in het omgaan met je gevoeligheid en wilt deelnemen aan deze training, controleer dan of je aan de volgende criteria voldoet. Zoals woonachtig zijn in de gemeente Lingewaard, dat je 24 jaar of ouder bent en dreigt uit te vallen op het werk of als mantelzorger. En beter wilt leren omgaan met jouw gevoeligheid. Stuur dan een mail voor 16 juni met je motivatie naar info@manonspaan.nl."