Familie Giesen (foto: Han Hopman)
Familie Giesen (foto: Han Hopman)

Familie Giesen laat op 11 mei zien waar de melk vandaan komt

Campina open boerderijdag in Angeren

ANGEREN - Op vrijdag 11 mei opent de familie Giesen samen met Campina in Angeren de staldeuren voor de landelijke open boerderijdagen. De vrijdag tijdens het hemelvaartweekend kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij, waar 110 melkkoeien gehouden worden en zien ze waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt.

Voor kinderen worden er verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Een leuk en bovendien gratis uitje voor het hele gezin. Tijdens de Campina open boerderijdagen is er voor jong en oud van alles te doen op de deelnemende boerderijen. De boer geeft rondleidingen en laat zien hoe het er aan toe gaat op de boerderij en waar de koeien gemolken worden. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er leuke activiteiten als een boeren stormbaan, melkbus-heffen, skippykoe-racen en schminken. Bezoekers kunnen Campina-producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl. De boerderij is open tussen 10.00 en 16.00 uur; de toegang is gratis.

De familie Giesen woont aan de Lodderhoeksestraat 26 in Angeren.

Gezocht: Betuwenaren in het buitenland

BETUWE - Gezocht: Betuwenaren in het buitenland. Ten bate van de gelijknamige, geliefde rubriek in deze krant. Let op: het liefst kandidaten uit Angeren, Gendt, Bemmel, Haalderen, Doornenburg, Elst, Driel, Heteren, Zetten et cetera.

Uit Huissen vooralsnog voldoende suggesties. Dus laat je familielid, vriend(in) of oud-klasgenoot stralen in 'Betuwenaren in het Buitenland'. Wat te doen? Laat naam en mailadres weten aan de auteur van de rubriek: Hans Schmeinck (hansschmeinck@gmail.com). Of neem zelf eerst contact op met de bewuste persoon en vraag hem/haar om medewerking en laat die persoon Hans dan een mailtje sturen. Hij zorgt dan uiteraard voor het verdere contact én uiteindelijke artikel! Bij voorbaat dank.

Hét GemeenteNieuws / Hans Schmeinck