Afbeelding
Foto:

Haal op Koningsdag een zonnebloemstekje en win de groeiwedstrijd!

BEMMEL - Op vrijdag 27 april delen we weer gratis zonnebloemstekjes uit. Bij het stekje zit een bijsluiter met tips voor de verzorging van de bloem en het deelnamenummer voor de wedstrijd.

Zoek een mooi plekje in je eigen tuin en verzorg je zonnebloem goed want misschien win jij wel de groeiwedstrijd. De prijzen kun je tijdens het ophalen van je stekje bekijken bij het kraampje.

De zonnebloem is een spectaculaire groeier. Zonnebloemen kunnen wel 2 tot 3 meter hoog worden. Het is geweldig om te zien hoe een klein stekje kan uitgroeien tot een meters hoge bloem. De stekjes kun je ophalen bij het kraampje van peutergroep 't Oerke en buitenschoolse opvang Het Oerkind op het Kinkelplein in Bemmel.

Het Recyclestraatje viert vijfjarig jubileum

BEMMEL - Aan het einde van de koningsmarkt in Bemmel kunnen dit jaar weer goed bruikbare spullen ingeleverd worden op het plein voor De Kinkel.

Nadat de spullen op bruikbaarheid zijn uitgezocht, zullen zij hun weg vinden naar diverse goede doelen zoals bijvoorbeeld de speelgoedbank Speelstoet, stichting Dierenlot en andere projecten die duurzaamheid en participatie nastreven. Het doel van Het Recyclestraatje is het verbinden van mensen en duurzaam gebruik van spullen.

Vanwege het grote succes, de inzet en warme betrokkenheid van veel mensen om Het Recyclestraatje heen onder andere het Oranjecomité Bemmel-Ressen en Deelkring Lent, zal Sylvia Eeuwes aankomend jaar haar initiatief in een stichting gaan vormgeven.