Afbeelding
Foto:

De mens die op pad gaat

HUISSEN - De mens die op pad gaat. Daarover gaat het na pasen. In beweging komen. Op pad gaan. Jezelf vernieuwen. Net als in de natuur waar het groen uit de bomen spat. De bloesem ons haar betoverende pracht laat zien. Om uiteindelijk vrucht te dragen. Zo mag je je door pasen laten inspireren om op pad te gaan. Daarover gaat het ook in onze geloofsgemeenschap. We lezen zondag het verhaal van de wijnstok en de ranken.

Na pasen zijn er een serie ontmoetingen waarin het pelgrimeren centraal staat. Vanuit je luie stoel en toch in beweging komen. Aan de hand van een recent boek: ‘Heilige onrust, een pelgrimage naar het hart van religie'. Woensdag 25 april nog een bijeenkomst. Om 20.00 uur. Wie wil is welkom. Er zijn diverse manieren om op pad te gaan. Met als belangrijkste overeenkomst: ga op pad… en vooral, kies zelf je pad.

En zondag een primeur in onze viering. Dan begint Ad Huson aan zijn (tweede) pelgrimstocht naar Santiago. Pelgrims (net als herders) werken niet met klokuren. Maar wat we gelukkig wel zeker weten is hoe laat hij vertrekt: ná de viering op zondagmorgen. Het eerste stempel in zijn pelgrimspas is van onze gemeente. Daar gaat ie! Gedragen door de zegen van God en ons allen. Goede reis Ad! Wie hem wil volgen: adnaarsantiago.blogspot.nl.

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 29 april, 5e van Pasen, 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. Iedere vrijdagmiddag is de kerk open van 14-16 uur. Om elkaar te ontmoeten e/o een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom!