Wandelaars rond de Bisonbaai (foto: Gerrie Wetters)
Wandelaars rond de Bisonbaai (foto: Gerrie Wetters) Foto: Gerrie Wetters

deBol op pad: puur genieten

REGIO - Ja fijn, het werd zomer in april! Op woensdag 18 april gingen 65 wandelaars de Ooijpolder in om de wandelroute Ooijpolder van Staatsbosbeheer te lopen!

"Het was een stralende dag, iedereen had goede zin en de natuur gaf ons - in meerdere opzichten - een motor mee! Onderweg prachtige bomen in bloei, wollige runderen met kalfjes, struinpaden, veel vogels en een rondje Bisonbaai waar op deze zomerse dag ook van alles te zien was. Koffiepauze op het terras van Oortjeshekken en daarna volop genietend van dit unieke gebied weer richting de auto’s! Er werden veel en heel veel mooie foto’s gemaakt, die te zien zijn op de website van stichting deBol: www.debolbemmel.nl.

De volgende wandeltocht is op 5 mei Dan lopen we de Bevrijdingstocht en halen we het bevrijdingsvuur op in Huissen. Start in Huissen om 11.00 uur op de Markt. Onderweg een sfeervolle bijeenkomst bij de kapel van Maria van de bloeiende Betuwe op de Heuvel in Bemmel met een lunchpauze aan de Heuvelsestraat. Daarna brengen we het vuur naar het monument op het gazon voor kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.

Wie mee wil lopen kan zich per mail of telefonisch opgeven! Inschrijfgeld inclusief koffie en lunch is vier euro. Als alle deelnemers één bloem meenemen om in de kapel op de Heuvel te zetten, kunnen we daar een mooi boeket achterlaten! Laten we met z’n allen de Vrijheid Vieren!"

Informatie: www.debolbemmel.nl emailadres: stichting.debol@planet.nl of 06 54975063 / 06 27507051 / 06 22540214.