Doe mee aan Nationale Diabetes Challenge!

BEMMEL - Tijdens de informatieavond Nationale Diabetes Challenge op 17 april kwamen 34 belangstellenden op de uitnodiging af van initiatiefnemers huisartsenpraktijk De Teselaar, Marleen Wegh leefstijlcoach en Slow Sporttrainster.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De stichting van de oud-topvolleyballer heeft als missie om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Voor mensen met diabetes is wandelen een erg goed medicijn; ‘wandelen om te behandelen’. Dat hoeft niet alleen, tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen de zorgverleners mee.

Uit eerdere edities van de Diabetes Challenge is gebleken dat er bij de deelnemers een daling van het gewicht is en uiteindelijk kan er ook vaak medicatie worden afgebouwd. Daarnaast geven deelnemers aan lekkerder in hun vel te zitten na afloop. Een groot deel van de deelnemers, die voorheen weinig aan beweging deden, blijft na afloop ook wandelen.

"Vanaf woensdag 25 april van 18.30 tot 19.30 uur gaan we samen wandelen. Bewegen is gezond voor iedereen, dus ook mensen zonder diabetes mogen mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival."