Themabijeenkomst over de Wmo

HAALDEREN - Op woensdagavond 2 mei organiseert Lokaal FNV Lingewaard een themabijeenkomst over de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning).

De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) bestaat sinds 2007 en wordt uitgevoerd door de gemeente. Het doel van de Wmo is het stellen van regels voor de gemeentelijke ondersteuning aan haar inwoners op het gebied van zelfredzaamheid, participatie, beschermd wonen en opvang, gebaseerd op het compensatie-beginsel en persoonsgebonden budget.

De Wmo valt binnen het sociaal domein, waar ook de Participatiewet en de Jeugdwet (zorg) onder vallen. Daarnaast zijn ook de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Zorgverzekeringswet (Zvw) van belang. Lokaal FNV Lingewaard wil haar leden en andere belangstellenden informatie geven over het belang en de rol van het gemeentelijke Wmo-beleid en uitvoering en de samenwerking met maatschappelijke en vrijwillige organisaties in Lingewaard.

Veel inwoners hebben direct of indirect te maken met zaken die vallen onder de Wmo en het brede palet van organisaties en voorzieningen dat in Lingewaard beschikbaar en actief is. Tijdens deze informatieve bijeenkomst kunnen leden en andere belangstellenden hierover de noodzakelijke kennis opdoen.

Lokaal FNV Lingewaard heeft hiervoor de samenwerking gezocht met de gemeente en de lokale welzijnsinstelling SWL (Stichting Welzijn Lingewaard) en nodigt andere organisaties uit om zich te presenteren. Iedereen is welkom op de Wmo themabijeenkomst op woensdagavond 2 mei in zalencentrum De Kolk, Van der Mondeweg 9/11 in Haalderen. Aanvang 19.30 uur (zaal open 19.00 uur).