Van links naar rechts: Janko, Thirsa, Femke, Dapfne, David. Onder:  Jurgen en Ruben (foto: Marcel van Leuteren)
Van links naar rechts: Janko, Thirsa, Femke, Dapfne, David. Onder: Jurgen en Ruben (foto: Marcel van Leuteren) Foto:

Stem op de helden van sportclub Bemmel

Vereniging van het jaar 2018!

BEMMEL - Vier jaar geleden is bij Sportclub Bemmel het Speciaal voetbal geïntroduceerd. Al snel werd de naam veranderd in 'heldenvoetbal'. Die naam is inmiddels een begrip geworden op het sportpark Ressen en ver daarbuiten.

Dat er de behoefte aan deze aparte tak in het voetbal was, is inmiddels wel duidelijk. Veel jongens en meisje met een beperking kunnen niet in het reguliere voetbal invoegen. Heldenvoetbal is de oplossing voor deze kinderen. Vier jaar geleden zijn we (Lees Sportclub Bemmel) met vier helden begonnen, inmiddels hebben we er dertig van alle leeftijden. Recent is besloten de 'helden' in drie groepen te splitsen. De Heldies, Helden Zwart, de pupillen, en de Helden Rood, de junioren.

Dit maakt dat we een ieder in de voor hem/ haar beste groep ingedeeld kan worden tijdens de trainingen en ook tijdens de wedstrijden. Alle drie de groepen spelen een eigen competitie. Er staan in totaal negen enthousiaste trainers (waaronder drie eerste elftal spelers en de Sc Bemmel speler van de eeuw) op de groepen, zodat we veel individueel kunnen werken met ze.

Het is dan ook gaaf om met de rest van Nederland te delen dat we met de hulp van de ING, het Fonds gehandicaptensport en NEC Doelbewust uit kunnen dragen dat deze kinderen hun sport op hun niveau kunnen beoefenen.

Stemmen kan op: www.verenigingvanhetjaar.nl. Tik in: Helden en Lingewaard. Volg het menu en druk op de stembutton. Hartelijk dank namens de Helden!