Afbeelding
Foto:

De geschiedenis van De Leemkuulers (18)

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2009. In maart zijn we weer eens op concours gegaan. Ditmaal helemaal naar Borculo. Het was daar gezellig en er waren veel kapellen die mee deden. Wij kwamen uit in de Bergklasse, evenals zes andere kapellen. We werden grandioos eerste in onze klasse met een geweldige score. Dat hebben we na afloop ook grandioos gevierd in muziekcentrum Henry Meier in Duiven.

Onze traditionele familiedag was dit jaar erg goed verzorgd en heel bijzonder. Het was in Pannerden en daar was het 's middags ongeveer 33 graden. Stralend weer dus en ook geweldig weer tijdens de barbecue, maar na afloop kwam er een geweldige plens water naar beneden. Er waren enkele leden op de fiets gekomen en kwamen dus door en door nat weer terug in Bemmel. Gelukkig hebben zij deze douche goed doorstaan.

In augustus hebben we de 'Ride of the Roses' opgeluisterd. We zaten bij De Buitenpoort in Huissen te spelen. Op deze manier hebben we de wielrenners en fietsers een muzikale steun in de rug kunnen geven, hetgeen zowel door de deelnemers aan deze Ride als ook door het aanwezige publiek zeer op prijs is gesteld.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

-Vierdaagse zondag 15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

-Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur Kosten 7,50 euro.

-15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).