Dansers van dansvereniging Mixed Moves vieren het kampioenschap (foto: Gert-Jan van Wezel)
Dansers van dansvereniging Mixed Moves vieren het kampioenschap (foto: Gert-Jan van Wezel) Foto: Gert-Jan van Wezel

Vijf kampioenstitels voor Mixed Moves

DOORNENBURG - Zondag 15 april heeft dansvereniging Mixed Moves deelgenomen aan de Festivalkampioenschappen van de Nederlandse Danssport Organisatie in Duiven. Vijf titels gingen naar de Doornenburgse dansvereniging.

Het Festivalkampioenschap is de afsluitende wedstrijd van de Nederlandse Danssport Organisatie. De kampioenen van deze wedstrijd moeten aan minimaal drie eerdere wedstrijden hebben deelgenomen en op de dag zelf een minimaal aantal punten behalen. Festivalkampioenen krijgen een wildcard voor de Nederlandse Kampioenschappen, die dit jaar op 21 en 22 april gehouden worden in Uden.

Dansvereniging Mixed Moves nam deel met negen dansen. Vijf dansen wisten de titel 'Festivalkampioen 2017-2018' in de wacht te slepen. Kampioenen zijn geworden: Next Feet Moves in de categorie Garde Mars Junioren; Dansen met de Trolls in de categorie Show Karakter Minioren; Mens erger je niet in de categorie Show Karakter Junioren; Mixed Emotions in de categorie Show Modern Junioren en Mixed Passion in de categorie Show Modern Hoofdklasse.

De overige vier dansen behaalden ook een podium plaats. Er was een tweede plaats in de categorie Garde Polka Minioren voor de groep Feet Moves. In dezelfde categorie haalde de groep New Feet Moves een derde plaats. De groep Fresh Mix behaalde een nette tweede plaats in de categorie show Modern Junioren. In de categorie Garde Polka Hoofdklasse mocht de groep Swing Moves een tweede plaats in ontvangst nemen.

In de week van 14 mei start dansvereniging Mixed Moves met het instuderen van de nieuwe dansen. Heb je interesse? Mail naar mixedmoves@gmail.com.