Jonge Kracht G1 (foto: Ben Stellaard)

Jonge Kracht G1 pakt titel KNVB-beker G-voetbal afdeling Oost

HUISSEN - Vrijdag 13 april was het zover, de grote KNVB-bekerfinale afdeling Oost in het Polman Stadion bij Heracles Almelo. Van tevoren waren er lunchpakketjes gemaakt en de bloemen gehaald. Winnaar of niet… voor deze prestatie was een bloemetje ook zeker op zijn plaats.

Maar wat gebeurde er op vrijdag de 13e in het mooie stadion van Heracles…? Jonge Kracht G1 was te sterk voor tegenstander ATC’65 uit Hengelo. Halverwege de eerste helft was het Mitchel van der Ploeg, die zorgde voor een 1 – 0 voorsprong. Vijf minuten later werd Mitchel onderuit gehaald door de keeper en stond Dominic Hengeveld klaar om de penalty er haarscherp in te schieten. Ruststand 2 – 0.

De tweede helft begon ATC’65 de druk op te voeren, maar onze jongens en meisje stonden hun mannetje, soms onder applaus van de spelers van AZ, die langs de zijlijn de kunsten van de spelers stonden af te kijken. Toch was het Jonge Kracht die in deze helft ook nog wist te scoren en zo was het Martijn Driessen, die de stand op 3 – 0 bracht. Dit was ook de eindstand.

De medailles werden in ontvangst genomen en na de bekeruitreiking in de rust van de wedstrijd Heracles – AZ genoten de spelers en begeleiding van een mooie ereronde. Heracles en KNVB-werkgroep G-voetbal werden bedankt voor deze goed georganiseerde dag: Piet Hendriks, Pierre Vissers, Leonie Driessen, Martijn Driessen, Dominic Hengeveld, Sander Boekhorst, Rich Baumann, Mitchel van der Ploeg, Ricardo Hendriks, Jelmer Ketelaar, Cor Stellaard en Jan Willemsen werden gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!