Overhandigen Bevrijdingsvuur aan de wandelaars (foto: Huub Langeweg)
Overhandigen Bevrijdingsvuur aan de wandelaars (foto: Huub Langeweg)

Bevrijdingsvuur komt

naar Huissen en gaat verder

LINGEWAARD - Op 5 mei om 00.00 uur wordt het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Stinase haalt samen met hardloopverenigingen uit Huissen dit vuur op. Dit vuur zal later weer verder gebracht worden door wandelaars van Huissen naar Bemmel, Gendt en Haalderen.

Het bevrijdingsvuur zal in Wageningen overhandigd worden door de burgemeesters van Wageningen en de gemeente Lingewaard aan de lopers uit Huissen. De lopers brengen het Bevrijdingsvuur in estafettevorm van Wageningen naar Huissen.

Onderweg zullen de lopers en begeleiders bij vier oorlogsmonumenten bloemen leggen. Stinase verwacht dat de lopers tussen 03.00 en 04.00 uur aankomen op de Markt in Huissen. Hier zal het vuur op 5 mei tot aan het begin van het bevrijdingsconcert om 20.00 uur blijven branden.

Om 11.00 uur zal het vuur verder, van af de Markt in Huissen, gebracht worden door wandelaars naar Bemmel, Gendt en Haalderen. Zowel in Huissen en in de andere kernen zal er een korte plechtigheid zijn om het Bevrijdingsvuur te overhandigen